Noć iznenađenja u NBA ligi: Warriorsi i Raptorsi upisali poraze
Mnogo utakmica odigrano je sinoć u najjačoj ligi svijeta, a najzanimljivije je bilo u Staples Centru gdje su Clippersi porazili Warriorse.

Bilo je jako zanimljivo

Noć iznenađenja u NBA ligi: Warriorsi i Raptorsi upisali poraze

Košarkaši Goldern State Warriorsa doživjeli su sinoć treći ovosezonski poraz u NBA ligi, a bolja od njih je bila ekipa Los Angeles Clippersa koja je slavila sa 121:116 i to nakon produžetka.

Regularni tok susreta je završen rezultatom 106:106, a domaći su bili bolji u produžetku te su slavili sa 15:10. Do trijumfa ih je vodio Williams sa 25 poena, dok je Harrell dodao dva poena manje. S druge strane najefikasniji su bili Durant i Thompson sa 33, odnosno 31 poenom. Aktuelni šampioni su na ovom susretu igrali bez prve zvijezde Stepha Curryja koji je povrijeđen.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti sjajnu pobjedu New Orleans Pelicansa na gostovanju protiv Toronto Raptorsa sa 126:110. Pelicansi su na taj način nanijeli tek drugi ovosezonski poraz Raptorsima, a do trijumfa ih je vodio Moore sa 30 poena, dok je jedan manje ubacio Holiday, a Anthony Davis je imao 25 uz sjajnih 20 skokova.

Spomenut ćemo i sjajnu partiju Bogdana Bogdanovića u dresu Sacramento Kingsa koji su pobijedili San Antonio Spurse sa 104:99. Bogdanović je ubacio 22 poena uz šut iz igre 9 od 17. Nešto slabije izdanje pružio je sinoć Luka Dončić čiji Dallas Mavericksi su savladali u gostima Chicago Bullse sa 103:98. Dončić je na parketu proveo 31 minut i za to vrijeme je ubacio 11 poena uz šut iz igre 3 od 12.

Za kraj dodajmo i dobru partiju Gorana Dragiča koji je u porazu Miami Heata od Philadelphia 76ersa ubacio 22 poena uz pet asistencija i tri skoka.

Ostali rezultati:

Washington - Orlando 117:109

Memphis - Utah 88:96

Minnesota - Brooklyn 120:113

Oklahoma - Phoenix 118:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi