Golden State može i bez Curryja, još jedna fantastična partija Luke Dončića
Još jedna sjajna noć na NBA parketima i fantastične partije Duranta, Jamesa, a i Luke Dončića koji od dolaska u najjaču svjetsku ligu igra fenomenalno.

James vodio Lakerse do još jedne pobjede

Golden State može i bez Curryja, još jedna fantastična partija Luke Dončića

Endin Čaušević

Košarkaši Golden State Warriorsa sinoć su pobijedili Brooklyn Netse na svom parketu sa 116:100, a do pobjede ih je vodio sjajni Kevin Durant.

Golden State je po drugi put u ovoj sezoni uspio da pobijedi Netse, ali ovaj put dosta lakše nego u prvom okršaju. Domaći su od samog početka utakmice imali prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice, te je bilo samo pitanje kojom razlikom će na kraju slaviti.

Brooklyn je odigrao dosta solidnu utakmicu predvođeni Joe Harrisom, no više od poraza od 16 poena razlike nisu mogli. Golden State je do trijumfa vodio sjajni Kevin Durant koji je upisao double-double učinak od 28 poena i 11 asistencija, a ubilježio je još pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

U domaćem timu sinoć nije bilo povrijeđenog Stepha Curryja, ali još su se istakli Cook sa 27 poena, te Thompson sa 24 poena. Što se tiče gostiju najefikasniji bio je Harris sa 24 poena, a po 14 dodali su još Napier i Dinwiddie. Bh. košarkaš Džanan Musa nije bio u rosteru za ovu utakmicu Netsa.

Odličnu utakmicu igrali su LA Lakersi i Sacramento Kingsi, a svoju šestu pobjedu u sezoni upisali su Lakersi koje je predvodio LeBron James. Lakersi su na kraju slavili sa 101:86, a James je upisao 25 poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Još jednu sjajnu partiju odigrao je Luka Dončić u pobjedu Dallasa protiv Oklahome sa 111:96. Dončić je upisao 22 poena, osam asistencija i šest skokova, te je bio najefikasniji u svojoj ekipi.

NBA liga:

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 116:100
Sacramento Kings - LA Lakers 86:101
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 111:96
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 119:99
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 99:98
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 112:106 (nakon produžetka)
Miami Heat - Washington Wizards 110:116
San Antonio Spurs - Houston Rockets 96:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi