Nova pobjeda Caje uz dobru igru Teletovića

Poraz Real Madrida

Nova pobjeda Caje uz dobru igru Teletovića

Caja Laboral našeg Mirze Teletovića nakon devetog kola španske ACB lige nalazi se na čelu tabele sa samo jednim porazom. Caja je danas slavila sigurnu pobjedu protiv momčadi Menorce sa 79:61.

Naš reprezentativac je ponovo bio na visini zadatka, meć je završio sa 14 poena i 6 skokova, a bolji od njega je bio samo Stanko Barać sa 21 poenom i 13 skokova. U redovima Menorce prvo ime je bio Caio Torres sa 12 poena i 6 skokova.

Problema nije imala ni Barcelona, koja je u Blaugrani očitala lekciju Manresi 70:57. Sjajnu utakmicu je odigrao novi član Barcelone Joe Ingles koji je ubacio 21 poen, dok je Uroš Slokar kod gostiju ubilježio 14 poena i 8 skokova.

Nakon niza sjajnih rezultata Real Madrid je konačno doživio poraz. Momčad Ettorea Messine je poražena kod Gran Canarije rezultatom 70:59. Taurean Green je ubacio 15, a Jaycee Carroll 14 poena kod Canarije, dok su po 13 poena kod Reala postigli Felipe Reyes i Clay Tucker.

Joventut je slavio u gostima kod Alicantea sa 75:71, Zaragoza je na domaćem parketu savladala Estudiantes sa 84:70, Bilbao je kao gost bio bolji od Granade sa 77:75, dok je Unicaja u Malagi bila bolja od Valladolida sa 68:61.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.