Novčane kazne za HKK Zrinjski i KK Kakanj

Nakon incidenta na meču 19. kola

Novčane kazne za HKK Zrinjski i KK Kakanj

S. Mlaćo

Susret 19. kola Prvenstva BiH između Zrinjskog i Kaknja donio je incidente na kraju meča u kojem su učestvovali treneri dva kluba.

Zrinjski je slavio 85:78, a pomoćni trener Mostarca Tihomir Mustapić pokušao se obračunati sa trenerom KK Kakanj Josipom Pandžom. Uspjele se ga spriječiti njegove kolege, a Mustapić je onda i pljunuo u pravcu gostujućeg trenera.

Brzo su reagovali iz KSBiH te uručili novčane kazne vinovnicima incidenta. HKK Zrinjski je kažnjen sa 3.000 KM i to zbog dva prekršaja. Prvi je nesportsko ponašanje pomoćnog trenera (1.000 KM), a drugi ulazak gledalaca na teren (2.000 KM).

Zbog ponašanja trenera Josipa Pandže KK Kakanj je kažnjen 1.000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi