Nove gluposti Stephensona za kraj u Pacersima?
Foto: EPA

Kraj za Stephensona u Indiani?

Nove gluposti Stephensona za kraj u Pacersima?

Midhat Šljivak

Lance Stephenson, postao je u ovoj sezoni jedan od najomraženijih košarkaša u NBA ligi.

Kontroverzne izjave, dječje ponašanje na NBA parketima, stavile su ga u ulogu negativca, a s obzirom na posljednji meč finala Istočne konferencije protiv Miamija, Stephensonove gluposti u dresu Indiana Pacersa bi mogle biti vrlo lako završene.

Sinoć je uspio isprovocirati LeBrona Jamesa. Dotakao mu je lice, a veći sukob ova dva košarkaša spriječili su saigrači i sudije. Međutim, nije na tome stao. Zaradio je i flagrantni faul, nakon što je rukom po licu udario Norrisa Colea.

S obzirom na to da je na ljeto slobodan igrač, Stephensonu bi ovi ispadi u dresu Indiane mogli biti posljednji u karijeri.

Iako je izrazio želju za ostankom u ekipi, zvijezda Pacersa Paul George, istakao je kako nije siguran želi li Stephensona u ekipi i naredne sezone.

Riječ zvijezda u NBA ligi je svetinja, pa bi Stephensona naredne sezone vrlo lako mogli gledati u dresu nekog drugog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.