Nove nevolje za Khimki, pored rezultatskih klub potresaju i financijski problemi

Na pomolu financijski krah

Nove nevolje za Khimki, pored rezultatskih klub potresaju i financijski problemi

Košarkaši Khimkija daleko su najslabija momčad Eurolige.

U samo dvije od 23 utakmice košarkaši iz Podmoskovlja su slavili a sada će se Rusi naći pred novim problemima.

Povjerenstvo za kontrolu košarkaške Eurolige (MCC) uputilo je Moskovsku regiju Khimki na Financijsko vijeće radi daljnjeg praćenja statusa usklađenosti kluba s Propisima o financijskoj stabilnosti i Fair Playu (FSFPR).

Postupak je otvoren temeljem navodne povrede dospjelih obveza, prema članku 32.a), Disciplinskog zakona Eurolige o košarci. Propis čija je usklađenost u pitanju odnosi se na isplate kluba igračima Khimkija. Slučaj je proizašao iz žalbe koju je MCC podnijelo Udruženje igrača EuroLeague (ELPA). Odluka Vijeća za financije očekuje se u roku od 30 dana, nakon završetka razmjene svih komunikacija. Financijsko vijeće izreklo je privremenu mjeru kojom zabranjuje Khimkiju registraciju novih igrača do donošenja njihove odluke.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ionako užasnoj sezoni Khimki se pored svega našao i pred velikim financijskim problemima a poznato je da u svojim redovima imaju najplaćenijeg košarkaša Europe Alexeya Shveda pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se odviti ova situacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi