Novi double-double Nurkića, Paul u posljednjoj sekundi srušio Portland
Rezerve Trail Blazersa umalo napravile senzacionalan povratak

14 poena i 11 skokova bh. centra

Novi double-double Nurkića, Paul u posljednjoj sekundi srušio Portland

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi poraženi su sinoć kao gosti u Toyota Centru u nevjerovatnom meču od Houston Rocketsa rezultatom 96:94.

Dva potpuno različita poluvremena viđena su u ovom duelu, a na kraju je Houston došao do pobjede zahvaljujući poenima Chrisa Paula u posljednjoj sekundi.

Rocketsi su žestoko ušli u meč. Potpuno su pregazili Trail Blazerse u prvom poluvremenu, a kod gostiju iz Oregona jedino je Jusuf Nurkić bio svijetla tačka.

Nakon plus 22 na poluvremenu (66:44) činilo se kako povratka Portlandu nema. Dodatno je sve otežavala činjenica da zbog lakše povrede nije bilo Damiena Lillarda, ali je klupa Trail Blazersa uspjela da vrati utakmicu u egal.

Poenima Connaughtona na šest sekundi do kraja Portland je došao do izjednačenja rezultata (94:94), ali se zatim ukazao Chris Paul. Na manje od sekundu do kraja pogodio je težak šut za pobjedu Houstona koji je već odavno osigurao prvo mjesto na Zapadu.

Jusuf Nurkić je meč završio sa novim double-double učinkom. Za 33 minute u igri ubacio je 14 poena i 11 skokova. CJ McCollum je imao učinak od 16 poena uz očajan šut iz igre (7 od 25).

Chris Paul je vodio Rocketske do trijumfa sa 27 poena, dok je James Harden ubacio 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi