Novi poraz Bosne Royal

Druga ABA liga, 4. kolo

Novi poraz Bosne Royal

Midhat Šljivak

Košarkaši Bosne Royal poraženi su u 4. kolu Druge ABA lige na gostovanju u Beogradu kod ekipe Dynamica rezultatom 73:65.

Sarajevski tim za razliku od nekih prethodnih utakmica odigrao dosta dobar meč, ali na kraju su domaći upisali pobjedu u ovom duelu.

Bosna Royal je u prvih 20 minuta bila bolji tim. Imali su konstantnu prednost, a na odmor su otišli sa pet poena razlike, 32:27.

Ipak, u nastavku ekipa Dynamica preuzima vodstvo na svoju stranu. Oni su bili ti koji su kontrolisali igru, ali Bosna se nije predavala i stalno su bili jako blizu Dynamicu.

Trojkom Draška Kneževića na nešto manje od dvije minute do kraja Bosna Royal sa minus osam dolazi do minus tri (68:65). Međutim, do preokreta sarajevski tim nije mogao. Napravili su nekoliko loših odluka u ključnim trenucima, a meč je prelomila trojka Krstića za odlazak Dynamica na plus osam  (73:65) i to 38 sekundi prije kraja.

Čudo se nije desilo u posljednjim sekundama i Bosna Royal je u Beogradu doživjela treći poraz u Drugoj ABA ligi. Dynamic je na drugoj strani na omjeru od 2:2.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaće je do pobjede vodio Nemanja Krstić sa 20 poena, Božo Đurasović je dodao 16, a  Demond Eldridge 15 poena.

Kod Bosne je najefikasniji bio Draško Knežević sa 18 poena, a Maksim Šturanović je ubacio 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi