Novi poraz Bullsa, Indiana poravnala protiv Hawksa

Pobjede Washingtona i Indiane

Novi poraz Bullsa, Indiana poravnala protiv Hawksa

Midhat Šljivak

Košarkaši Chicago Bullsa poraženi su i u drugoj domaćoj utakmici doigravanja Istočne konferencije od ekipe Washington Wizardsa. Čarobnjaci iz glavnog grada SAD-a slavili su nakon produžetka rezultatom 101:99, te su poveli s 2:0 u seriji.

Wizardsi su vodili većim dijelom utakmice. Nakon prve četvrtine imali su 11 poena prednosti 31:20, te su bili igrali zaista fantastično. Uspjeli su Bullsi da se približe u finišu prve dionice i da ugroze prednost Wizardsa,  pa se na poluvrijeme otišlo sa sedam poena prednosti u korist gostiju, 56:49.

Chicago je odigrao odličnu treću dionicu. Potpuno su dominirali, odigrali su odlično u odbrani, a u posljednju dionicu se ušli s  pet poena prednosti, 75:70. Ipak, Wizardsi su se vratili u utakmicu u finišu posljednjeg perioda. Iako se činilo da su Bullsi prelomili meč, Bradley Beal je s linije slobodnih bacanja izjednačio rezultat na 91:91. 

Imali su Bullsi šansu za pobjedu, ali su promašili, te se ušlo u dodatnih pet minuta. U produžetku su se bolje snašli košarkaši Washingtona, koji su na kraju slavili pobjedu za vodstvo 2:0 u seriji.

Bradley Beal je predvodio Wizardse s 26 poena u ovom meču, DJ Augustin je za Bullse ubacio 25 poena, a domaćim nisu pomogli ni Joakim Noah s 20 poena i 12 sokova, te Taj Gibson s 22 poena i 10 skokova.

Indiana Pacersi su na krilima fantastičnog Paula Georgea savladala Atlanta Hawkse 101:85, te su izjednačili seriju na 1:1. 

Hawksi su odlično otvorili meč i činilo se kako bi Indiana ponovo mogla imati velikih problema s timom iz Georgije. Međutim, Paul George nije mislio tako. Bio je nezaustavljiv po Hawkse, a ključna je bila treća četvrtina, koju su Pacersi dobili s 31:13. 

Mirnom igrom su priveli meč kraju, te su izjednačili seriju na 1:1..

Paul George je ubacio 27 poena, a dodao je i 10 skokova, Luis Scola je s klupe dodao 20 poena.  Paul Millsap je kod Hawksa ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.