Novi poraz Mrežica, Teletović ni na klupi

NBA liga

Novi poraz Mrežica, Teletović ni na klupi

U najjačoj ligi na svijetu u noći sa ponedjeljka na srijedu odigrano je šest susreta, a Brooklyn Netsi našeg reprezentativca Mire Teletovića doživjeli su novi poraz na domaćem parketu. 

Ovoga puta u Barclays Centeru sa 10 poena razlike „mrežice“ je nadigrao Portland rezultatom 98:108. U sastavu domaćina odlukom trenera nije bilo najboljeg košarkaša BiH, ali ni Derona Williamsa zbog problema sa skočnim zglobom lijeve noge. Sinoć trijumf Portlanda bio je sedmi u nizu.

Clippersi i Memphis odigrali su možda i najzanimljiviju utakmicu sinoćnjeg programa, a na kraju su gosti slavili sa 102:106. Tony Allen je udario Chrisa Paula u prvoj četvrtini, isključen je nakon što su sudije pregledale snimak, ali Grizlije to nije zaustavilo na putu ka pobjedi.

Marc Gasol drugo veče u nizu blizu triple-double, sjajni Španac je ubacio 23 poena, imao 9 skokova i 8 asistencija, kada na to dodate 26 poena i 15 uhvaćenih lopti Randolpha, protiv bivšeg kluba, jasno je Grizliji su ponovo prepoznatljivi. Ovo je prvi put u sezoni da su iznad 50%.

Inače Chris Paul je sa 18 poena i 11 asistencija, napravio 11. double-double u sezoni, što je najveći broj na startu šampionata nakon neprikosnovenog Magica Johnssona.

U preostalim susretima Bullsi su u jednoj slaboj utakmici zahvaljujući raspoloženom Dengu (21 poena) „iščupali“ pobjedu protiv Bobcatsa, dok je Oklahoma kao domaćin sa 115:113 bila bola od Denvera, najviše zahvaljujući sjajnom Kevinu Durantu koji je postigao 38 poena u ovome susretu. Mavsi su tijesno slavili protiv Philadelphije, dok su Ratnici trijumfovali na gostovanju kod Utaha.

Rezultati:
Brooklyn Nets - Portland Trailblazers 98:108
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 86:81
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 115:113
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 97:94
Utah Jazz - Golden State Warriors 87:98

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 102:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.