Novi potpis u Milanu: Zach LeDay u Armaniju iduće dvije sezone

Nakon odličnih partija u Žalgirisu

Novi potpis u Milanu: Zach LeDay u Armaniju iduće dvije sezone

Milanski Armani još jednom je potvrdio da je najaktivnija ekipa na euroligaškoj tržnici. 

Za tim Giorgio Armanija nema nikakve krize, transferi se redaju kao na traci.

Najnovije ime koje će u Armaniju igrati u predstojećim sezonama je Zach LeDay, dosadašnji krilni igrač prvaka Litve Žalgirisa. Ovaj košarkaš 2017 nakon završenog Virginia Tech sveučilišta nije bio izabran na draftu pa se kao ogromna većina košarkaša koja doživi tu sudbinu odlučio na odlazak u Europu.

Odigrao je sjajnu sezonu za izraelski tim Galil Gilboa a ta sezona bila je dovoljna da mu otvori vrata Eurolige. Potpisao je ugovor s Olympiacosom gdje je također bio jako solidan a prošla sezona u Žalgirisu je bila sezone pune afirmacije ovog 26-godišnjaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi