Novi problemi za Fenerbahce: bez Veselog, Duverioglua i Louvergna u Pireju

Fener praktično bez centara protiv Olympiacosa

Novi problemi za Fenerbahce: bez Veselog, Duverioglua i Louvergna u Pireju

Turskom gigantu Fenerbahceu u aktualnoj euroligaškoj sezoni malo toga ide od ruke. Ekipa jedan za drugim reda šokantne poraze, no trener Obradović i dalje ima punu podršku uprave.

Na sve probleme s rezultatima u posljednje vrijeme u klubu iz Istanbula probleme prave i ozljede. Jan Vesely u ovoj sezoni nije povezao dvije konkretne utakmice zbog neugodne ozljede koljena koju vuče mjesecima i zbog koje je propustio i Mundobasket. 

Njega neće biti ni u sutrašnjoj utakmici 17. kola Eurolige koju Fener igra na vrelom terenu u Pireju protiv Olympiacosa. Zbog ozljede utakmicu će propustiti i Ahmet Duverioglu, a odlukom trenera Obradovića u timu neće biti ni francuskog centra Jeffrey Louvergnea. Tako će istanbulski tim ovu tešku utakmicu igrati praktički bez prave "petice" a jedini košarkaši koji će na toj poziciji nešto moći odigrati su novopridošli Malcolm Thomas i Derrick Williams, iako po vokaciji nijedan od njih ne igra na toj poziciji. 

Utakmica se igra sutra u 20h u dvorani Mira i Prijateljstva u Pireju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi