Barcelona sigurna protiv Olympiacosa. Žalgiris razbio Bayern u Njemačkoj

Litvanci prekunuli niz poraza, Pešić isključen

Barcelona sigurna protiv Olympiacosa. Žalgiris razbio Bayern u Njemačkoj

Košarkaši Barcelone nastavljaju svoj niz pobjeda u Euroligi. Večeras je u Blaugrani pao Olympiacos iz Pireja rezultatom 90:80. 

Potvrdili su domaći košarkaši svoj status favorita protiv Grka koji ove sezone ne igraju na razini od koje se na njih naviklo proteklih sezona. Ipak, pružio je Olympiacos dobar otpor Barceloni, posebno u prvom poluvremenu koje je tim iz Blaugrane dobio sa samo pola koša. 

Prelomni trenutci susreta desili su se u 3/4 kada je Barca opet otišla na dvoznamenkastu razliku. Sredinom ovog perioda zbog jedne sudačke odluke na štetu Barce burno je reagirao Svetislav Pešić, trener domaćeg tima koji je na kraju isključen iz igre. Ipak, domaći su i bez njega bez većih problema priveli ovaj meč kraju. Nikola Mirotić s 21 poenom opet je bio najbolji kod Barce a odličan je bio i Kyle Kuric s 18 poena.

Reed s 15 poena, te Papanikolau i Vezenkov s po 14 bili su najbolji kod Olympiacosa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Košarkaši Žalgirisa prekinuli su niz od 7 uzastopnih poraza na gostovanju u Bavarskoj gdje su razbili Bayern rezultatom 98:73. Naplatili su gostujući košarkaši sve frustracije iz ove sezone nad nemoćnim njemačkim prvakom koji je u ovoj utakmici bio samo statista. 

Bez najboljeg igrača u ovoj sezoni Landaela Litvanci su protutnjali kroz Munchen ostavivši Bayern bez ikakve šanse u ovom susretu. Po 19 poena zabili su Leday i Milaknis dok je Rivers ubacio 18 koševa za Žalgiris. Barthel s 20 i Zipser s 13 najbolji kod Bayerna. Nihad Đedović zabio je 9 poena za 14 minuta na parketu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi