Novi trijumf Reala, Kuzmić postigao sedam poena

Madriđani stigli i do devetog trijumfa

Novi trijumf Reala, Kuzmić postigao sedam poena

Španska košarkaška liga nastavljena je sinoć, utakmicama devetog kola. Bilbao je na krilima odličnog Vasileiadisa došao do važnog trijumfa u Madridu nad Fuenlabradom, dok je Canarias bez većih problema savladao Lagun Aro. 

Cajasol - Real Madrid 63:71

 

Madriđani su u susret sa Cajasolom ušli kao apsolutni favoriti. Ekipa iz Seville ima samo jednu pobjedu u ovoj sezoni, dok su košarkaši Reala jedina neporažena ekipa u ligi. Cajasol je bolje otvorio susret i došao do vodstva 6:0 nakon tri minute igre. Real je nastavio sa lošom igrom u prvoj četvrtini, pa je Cajasol u drugih deset minuta ušao sa vodstvom 14:6. Nakon pet minuta igre u nastavku prvog poluvremena Cajasol je još uvijek imao osam poena viška. Real je potom zaigrao mnogo bolje i na odmor otišao sa tri poena viška.

 

U drugo poluvrijeme Real ulazi furiozno i već nakon dvije minue dolazi do osam poena prednosti. U posljednju četvrtinu Madriđani su ušli sa dvocifrenom prednošću. Vodstvo su zadržali do kraja utakmice i slavili 71:63. Najefikasniji u redovima Reala bio je Rudy Fernandez sa 14 poena, dok je za Cajasol 15 postigao Asbury.

 

Murica - Valladolid 87:81

 

Valladolid Nedžada Sinanovića ušao je u ovaj susret sa omjerom, 5-3 i pobjedom tražio novi napredak na tabeli ACB lige. Izuzetno zanimljivu prvu četvrtinu odigrali su Murcia i Valladolid, a malo uspješniji bio je domaćin, koji je u nastavak prvog poluvremena ušao sa dva poena viška. Nakon pet minuta igr u nastavku susreta Murcia je došla do šest poena prednosti. Zadržali su košarkaši Murcie prednost i na pauzu otišli sa vodstvom 43:36. 

 

Murcia je zadržala vodstvo i u trećoj četvrtini i u posljednjih deset minuta ušla sa istom razlikom, sa kojom je otišla na odmor. Do kraja je Murcia bez problema zadržala prednost i slavila, 87:81.

 

Najefikasniji u redovima Murcie bio je Marcus Lewis sa 17 poena, dok je za Valladolid 21 poen postigao Hunter. 

 

Caja Laboral - Unicaja 90:79

 

Caja Laboral igra očajno u posljednje vrijeme, a klub takvog renomea to sebi ne smije dozvoliti. Ekipe su u ovaj susret ušle bodovno poravnate. Nakon poraza od Blusens Monbusa i poniženja u Kaunasu, Caja je morala do trijumfa. Tako je ekipa iz Vitorije i ušla u susret. Kontrolisali su igru i rezultat tok cijelog prvog perioda i u drugih deset minuta ušli sa vodstvom, 26:14. Unicaja bolje otvara nastavak i nako samo tri minute dolazi na minus sedam. Uspjela je Unicaja još smanjiti prednost i na odmor otići sa zaostakom od tri poena. Caja je vodila, 40:37.

 

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Caja Laboral i došla do osjetnije prednosti, ali se Unicaja još jednom vratila i došla do minimalnog zaostatka. Finiš treće četvrtine donio je odličnu igru, a za nepune dvije minute vidjeli smo pet trojki na ovom susretu, a Caja je u olučujući period ušla sa četiri poena viška. U posljednjih deset minuta Caja je odigrala odlično i slavila dosta ubjedljivo, 90:79.

 

Najefikasniji u Caji Laboral bio je Lampe sa 17 poena. Marcus Williams je u redovima Unicaje postigao 17 poena. 

 

Zaragoza - Joventut 77:57

 

Zaragoza igra jako dobro ove sezone, a protiv Joventuta su danas tražili svoj šesti trijumf. Domaćin je bolje otvorio susret i vodio tokom cijele prve četvrtine, a nakon deset minuta igre imali su pet poena viška. Nastavila je Zaragoza sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, ali Joventut nije dozvolio domaćinu da se odvoji, pa je Zargoza na odmor odnijela samo dva poena prednosti.  

 

Zaragoza i drugih dvadeset minuta otvara bolje i nako samo pet minuta igre dolazi do osam poena viška. U posljednju četvrtinu domaćin je ušao sa 11 poena prednosti. Zaragoza je do kraja samo zadržala prednost i slavila, 77:57.

 

Najbolji kod domaćina bio je Michael Roll sa 26 poenoa. Kod Joventuta 17 poena je postigao Fisher. Naš Ognjen Kuzmić je postigao sedam poena i dodao šest skokova. 

 

Blusens Monbus - Gran Canaria 76:78

 

Utakmica dvije ekipe koje su sjajno otvorile sezonu, pa je ovo bio odličan susret u najavi. Blusens je kao domaćin želio odmah nametnuti svoj ritam i doći do osjetnije prednosti. U toj su namjeri uspjeli i nakon prve četvrtine vodili su 21:13. U nastavku susreta mnogo bolja igra Gran Canarije, posebno u završnih pet minuta prvog poluvremena, pa je Blusens Monbus nakon prvog poluvremena imao prednost, 40:38. 

 

Odlična utakmica i u drugom poluvremenu, a nako pet minuta igre Gran Canria je došla do preokreta i minimalne prednosti, 51:49.  Imali su gosti i šest poen viška, ali su u odlučujuću četvrtinu ušli sa dva poena prednosti. Zadržali su gosti minimalnu prednost do kraja susreta i došli do jako važnog trijumfa, 78:76.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

U redovima Blusensa 21 poen postigao je Corbacho, dok je za Gran Canariu Toolson postigao 20.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.