Novinar pojeo svoj tekst pred igračima
Rick Morrissey je poznat po šaljivim tekstovima

NBA vijesti

Novinar pojeo svoj tekst pred igračima

Novinar Chicago Tribunea Rick Morrissey, pojeo je svoju kolumnu napisanu prije dvije godine. Naime, Morrissey je prije dvije godine samo noć nakon što su  Chicago Bullsi na draftu izabrali francuskog centra Joakima Noaha napisao kolumnu u kojoj je naveo da će ukoliko u naredne tri godine od Noaha postane igrač pojesti javno svoju kolumnu.

Noah je prošle godine napredovao mnogo, ali je tek početkom ove sezone pokazao zašto su ga Bullsi izabrali. Nakon što je prije tri noći Noah u pobjedi Chicaga nad Charlotte Bobcatsima 93:90 postigao 21 poen, imao 16 skokova i 4 blokade, Morrissey je došao na trening Chicaga i održao dato obećanje.

Pred trening Bullsa novinar je došao u dvoranu zamolio igrače za oprost što ih ometa u treningu izvadio novine stare više od dvije godine, izrezao kolumnu, posuo je kečapom i senfom, te uz glasno navijanje Joakima Noaha pred svima pojeo ono što je napisao.

Joakim Noah je ovu sezonu otvorio vrlo dobro. U prvih osam utakmica u prosjeku ima 11,5 poena i 12,3 skoka.

Mi smo u bivšoj Jugoslaviji imali nešto sličan gest od strane Ćire Blaževića koji je za Roberta Prosinečkog rekao da će pojesti svoju trenersku diplomu ako Prosinečki ikad postane igrač. Robi je zaigrao u Realu i Barceloni, ali Ćiro nije održao obećanje za razliku od Morrisseya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.