Nowitzki ne zatvara vrata: Možda odigram još jednu sezonu

Njemački veteran ne odustaje

Nowitzki ne zatvara vrata: Možda odigram još jednu sezonu

Njemački veteran Dirk Nowitzki nema namjeru da okonča karijeru iako iza sebe ima 20 NBA sezona. 

On je prije nekoliko mjeseci potpisao novi ugovor sa Dallas Mavericksima koji kaže da će ostati još barem godinu dana u NBA ligi i da će zaraditi još pet miliona dolara.

Ipak, on ne isključuje mogućnost da će poslije ovog uslijediti još jedan jednogodišnji ugovor.

"Na kraju ću donijeti odluku da li ću ostati još jednu sezonu poslije ove koja slijedi. Odigrao sam skoro cijelu prošlu sezonu. Bio sam potpuno zdrav i spreman da igram svaku utakmicu, ali sam se odlučio nešto ranije da odem na operaciju. Ako slično bude i naredne sezone, onda možda razmislim. Ostavljam otvorena vrata", rekao je Nowitzki i nastavio:

"Možda odigram još jednu sezonu, ali ću svemu pristupiti kao da sutra ne postoji. Pokušat ću da budem efikasan kao svake godine do sada. Nadam se da će biti zanimljivo", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi