Nowitzki potpisao novi ugovor i oborio rekord

I dalje ćemo gledati sjajnog Nijemca na NBA parketima

Nowitzki potpisao novi ugovor i oborio rekord

Dallas Mavericksi su danas saopštili da su potpisali novi ugovor sa legendarnim košarkašem ove franšize Dirkom Nowitzkim.

Uslovi ugovora nisu saopšteni, ali je jasno da će Nowitzki početi i 21. NBA sezonu sa istom ekipom, te da će tako oboriti rekord Kobeja Bryanta koji je u dresu LA Lakersa igrao 20 sezona.

Nowitzki, inače 13 puta All Star, je predvodio Dallas Mavericske do najvećih dostignuća ove franšize i živuća je legenda među navijačima.

U sezoni 2002/2003 je vodio Dallas do prve sezone sa 60 i više pobjeda u hisotoriji franšize, do prvog NBA finala 2006. godine i rekordnih 67 pobjeda u sezoni 2006/2007.

Također, bio je najodgovorniji za prvi naslov NBA prvaka Dallasa 2011. godine. Nowitzki je bio proglašen najkorisnijim igračem sezone 2006/2007 i najkorisnijim igračem NBA finala 2011. godine.

Top Komentari

madr1dist4
Institucija
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi