Nowitzki: Ne želim potpisati ugovor poput Kobea
Foto: EPA

Nowitzki o novom ugovoru

Nowitzki: Ne želim potpisati ugovor poput Kobea

M. Šljivak

Dirk Nowitzki je završio još jednu sezonu s Dallas Mavericksima, a sjajni njemački košarkaš na kraju ove sezone postaje nezaštićeni slobodan igrač.

Ipak, Nowitzki, kao i rukovodstvo Mavericksa na čelu s vlasnikom Markom Cubanom, žele da fantastični njemački košarkaš potpiše novi ugovor s klubom, a Dirk je o ostanku u Dallasu rekao:

"Želimo biti bolji kao tim. Siguran sam da neću potpisati ugovor kao što je Kobeov (48 miliona za dvije godine). Naćićemo način za novi ugovor, jer želim da nam ostane novca da dovedemo kvalitetna pojačanja. Uvjeren sam da ćemo naći najbolje rješenje", rekao je Nowitzki.

Američki mediji navode kako će novi ugovor Dirka Nowitzkog Mavse koštati 10 miliona eura po sezoni, dok je ove sezone imao platu od 22 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.