Nowitzki odbio ponudu Brooklyna i Steve Nasha
Foto: Eurohoops

Legendarni Nijemac odmara od košarke

Nowitzki odbio ponudu Brooklyna i Steve Nasha

Dirk Nowitzki imao je ispred sebe ozbiljnu ponudu Brooklyn Netsa da se pridruži njihovom trenerskom timu u narednoj sezoni.

Netse je nedavno preuzeo njegov veliki prijatelj Kanađanin Steve Nash koji je Dirka jako želio vidjeti u svom trenerskom timu.

No legendarni Nijemac odbio je ponudu Brooklyna i svog prijatelja. Legendarni Nijemac toliko je vezan za Maverickse da se ne može zamisliti ni u jednom drugom klubu. Nowitzki je u Mavericksima proveo 21 godinu te klub 2011. godine odveo do povijesne titule NBA prvaka. Ta činjenica u kombinaciji s onom da trenutno ne želi biti involviran ni s čim u vezi s košarkom bili su presudni u odbijanju te ponude.

"Prije svega, ja ne znam kako je biti negdje drugdje sem ovdje" - kazao je Dirk i dodao:

Kao drugo, smatram da za takav angažman još nije vrijeme a ja jednostavno obožavam biti ovdje i provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Trenutno sam još u fazi kada sam toliko zasićen košarke da još i ne pomišljam na nju" - kazao je legendarni Nijemac.

Nash i Nowitzki u Dallasu su igrali od 1998 do 2004 godine kada se Kanađanin vratio u Sunse. Poslije su bili veliki rivali koji su vodili velike bitke na parketu ali su ostali jako bliski prijatelji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi