Nowitzki: Za dvije godine vidim sebe kao...
Nowitzki trenutno uživa u drugim stvarima, košarka mu bar još neko vrijeme neće biti u prvom planu

Košarka trenutno nije prioritet

Nowitzki: Za dvije godine vidim sebe kao...

E. Dindić

Legendarni njemački košarkaš Dirk Nowitzki, koji je nedavno odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri, rekao je kako vjeruje da bi mogao da se vrati košarci za par godina kao trener ili menadžer.

On je završio karijeru u dresu Mavericksa, u kojima je proveo 21 sezonu.

"Za godinu ili dvije mogu sebe da vidim u ulozi trenera ili menadžera. Volio bih da budem mentor mladim košarkašima, da ih pratim kroz karijere na svoj način."

Kako sam kaže sada uživa u kojoj čaši vina ili parčetu torte što nije mogao nikako dok se bavio košarkom.

"Nedavno sam pojeo malo torte i popio prvu čašu vina poslije deset godine apstinencije. Osjetio sam toplinu u sebi poslije nekoliko gutljaja. Osjećaj je bio dobar"

Dirk drži rekord po broju sezona koje je proveo u istom klubu i šesti je na listi najboljih strijelaca u historiji NBA lige. Međutim, povrede su uzele danak i kako sam kaže nije bilo moguće da produži karijeru barem još jednu sezonu.

"Ono što nikako nisam želio jeste da sjedim kući i mislim kako sam mogao da odigram još jednu sezonu. Moram da budem realan, stopalo koje sam operisao prošle godine nije u dobrom stanju tokom cijele sezone. Jednostavno moralo je ovako da se sve završi", istakao je Nowitzki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi