Pogledajte kako su izgledali oproštaji Nowitzkog i Wadea: Suze i ponos na licima legendi

Kraj za dvojicu velikih košarkaša

Pogledajte kako su izgledali oproštaji Nowitzkog i Wadea: Suze i ponos na licima legendi

M. Šljivak

Dirk Nowitzki i Dwyane Wade došli su do kraja.

Legende NBA lige sinoć su odigrali svoje posljednje utakmice u najjačoj ligi svijeta i ući će u historiju kao jedni od najboljih koji su se pojavili na parketima.

Dirk Nowitzki je 20 godina dugu NBA karijeru završio utakmicom u San Antoniju protiv Spursa. U posljednjem meču je ubacio 20 poena, a emocije su za Plavog anđela bile neizbježne.

Već tokom predstavljanja Nijemac je i zaplakao, dobio je velike ovacije na parketu velikog rivala i emocije nije mogao da suzdrži.

Otišao je Dirk sa jednom titulom prvaka, ali sa epitetom jednog od najboljih košarkaša ikad. Nowitzki je u dvije decenije dugoj karijeri, koju je kompletnu proveo u Mavsima prosječno ubacivao 20.7 poena.

Sa druge strane Dwyane Wade je karijeru završio sa triple-double učinkom (25p, 11sk, 10 as) u Brooklynu.

Naravno, i njegov posljednji nastup je ispunjen velikim emocijama. Dobio je ogromne ovacije, a ispraćen je od strane velikih prijatelja LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja i Chrisa Paula, koji su u Brooklyn stigli upravo zbog njega.

Posljednji dres Wade je poklonio Melu Anthonyju, a u penziju Wade odlazi kao trostruki NBA šampion i kao i Dirk, jedan od najboljih svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi