Nurkić 16 minuta na parketu u generalnoj probi
(Foto: EPA) Nova NBA sezona počinje 16. oktobra, a otvorit će je Boston Celticsi i Philadelphia 76ersi duelom u TD Gardenu.

Trail Blazersi savladali Sacramento Kingse

Nurkić 16 minuta na parketu u generalnoj probi

NBA timovi su odigrali posljednje pripremne utakmice pred početak nove sezone, a na parketu se sinoć našao i naš Jusuf Nurkić.

Nurkićevi Portland Trail Blazersi su na svom parketu ugostili Sacramento Kingse i slavili pobjedu rezultatom 118:115.

U prvom poluvremenu su Blazersi kontrolisali utakmicu, a njihova prednost je početkom druge četvrtine dostizala i 14 poena razlike.

Ipak, u finišu drugog perioda Kingsi se vraćaju u susret, pa čak i nakratko preuzimaju prednost. Na odmor se međutim otišlo vodstvom Portlanda 57:55.

Vodili su gosti početkom treće dionice (+4), ali je Portland ponovo dodao gas i stigao do nešto osjetnije prednost. Ipak, domaći nisu uspjeli prelomiti susret, pa je u zadnjoj dionici bilo dosta neizvjesno, a u zadnjim sekundama je Mason imao šansu dalekom trojkom poravnati rezultat, ali je promašio.

Najefikasniji u ekipi Blazersa je bio CJ McCollum sa 21 poenom, dok je odličnu šutersku noć imao Mayers Leonard koji je susret završio sa 17 poena. Collins je dodao double-double sa 15 poena i i 10 skokova, a 15 poena je postigao i Nik Stauskas.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo 16 minuta i za to vrijeme je uspio ubilježiti 10 poena, sedam skokova, jednu asistenciju, te jednu odličnu blokadu.

Kod Sacramenta su se istakli Buddy Hiel i Yogi Ferrell sa po 19 poena.

Posljednji pripremni meč su odigrali i Brooklyn Netsi nešeg Džanana Muse, ipak bh. košarkaš nije ulazio u igru protiv New York Knicksa.

Netsi su kontrolisali meč čitavim njegovim tokom, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 113:107, iako je njihova prednost polovinom treće četvrtine iznosile i +21 poen.

U ekipi Brooklyn Netsa je najefikasniji bio Spencer Dinwiddie sa 19 poena, dok je poen manje ubacio D'Angelo Russell. Kod Knicksa se istakao Tim Hardaway Jr. koji je postigao 18 poena.

Top Komentari

Peđa
Taj ne može igrat za Kakanj a kamo li za Netse
1 18
Sanel1980
I evo vec dva komentara od dobrih poznavaoca nba lige koji kazu da je Musa slab odnosno da nema pojma.Musa je projekt netsa i ove sezone nece dobivati skoro nikako minute,vec razvijati masu da se moze nositi sa nba grmaljima.Nego se vi ostavite Muse i nba i idite komentarisati cevljansku i grmecku koridu,to je vas nivo!
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi