Nurkić postavio cilj: Želim u najbolji defanzivni tim lige
Snažni centar iz Bosne i Hercegovine imaće mnogo više i napadačkog prostora u novoj sezoni. Dobio je "naredbu" da više šutira za tri poena, pa ćemo ga često vidjeti na otvorenom šutu. Za sada u predsezoni sve izgleda jako dobro

Pred početak nove sezone

Nurkić postavio cilj: Želim u najbolji defanzivni tim lige

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je dobrim igrama u predsezoni najavio da je pred njim dosta uspješna i NBA sezona koja počinje za nekoliko dana.

Bosnian Beast je važan faktor u igri Portland Trail Blazersa, a u razgovoru za zvaničnu stranicu NBA lige istakao je kako će njegov pristup u odbrani ove sezone biti mnogo jači.

Nurkić je istakao kako želi mjesto u najboljem defanzivnom timu.

"Želim biti u najboljem defanzivnom timu sezone. Vjerovatno ću ove godine biti mnogo agresivniji u odbrani. Možda to neće često izgledati tako, ali odlučio sam da će moj pristup biti agresivniji. Ovo je najjača liga na svijetu, tu je dosta vrhunskih igrača i možda neću moći da blokiram svaki šut, ali ću im sasvim sigurno otežati svako polaganje ili zakucavanje", rekao je Nurkić.

U predsezonskim utakmicama je vidljivo da će bh. centar šutirati mnogo više iz vana, te treba očekivati da nadmaši učinke od 14 poena i devet skokova iz prošle sezone.

Top Komentari

Ingot
Jusufe lijepo i za svaku pohvalu je imat ciljeve koji te guraju naprijed. Ali ako ti budes najbolji defanzivac NBA lige ja cu bit najbolji ofanzivac iste
1 12
epa
Sretno nas lave i puno uspjeha u predstojecoj sezoni nek bude puno bolja od predhodne dvije...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi