Nurkić i Cedevita razbili Cibonu

Povratak Nurkića nakon povrede

Nurkić i Cedevita razbili Cibonu

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u Draženovom domu ekipu Cibone s uvjerljivih 91:72.

Repriza finala ABA lige ovog puta je donijea mnogo bolju igru Cedevite, koja je na kraju zasluženo slavila uvjerljivu pobjedu za prvo mjesto na tabeli. 

Već nakon prve dionice bilo je jasno kako će Cedevita voditi glavnu riječ u večerašnjem duelu. Cedevita je prvu četvrtinu dobila 26:17, a problemi za Cibonu su se nastavili i u ostatku prvog poluvremena.

Bez većih problema je Cedevita stvorila dvocifrenu prednost, a na poluvrijeme su otišli s 14 poena prednosti, 46:32. 

Održavala je Cedevita prednost u nastavku. Domaći košarkaši nisu mogli zaustaviti Sutona i Smitha, pa je nakon 30 minuta igre bilo plus 16, 68:52.  Iako je Cibona uspjela da u nekoliko navrata smanji zaostatak, Cedevita je lagano privela meč kraju, te su došli do zaslužene pobjede.

Jusf Nurkić se večeras vratio na parket, te je ubacio osam poena, uz pet skokova i tri blokade. Goran Suton je ubacio 19 poena, Nolan Smith je dodao 18, dok je kod Cibone Dario Šarić ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.