Nurkić i društvo nemoćni protiv Jokića i Denvera

Nuggetsi upisali ubjedljivu pobjedu

Nurkić i društvo nemoćni protiv Jokića i Denvera

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u gostima od Denver Nuggetsa sa 140:108.

Denver je bez većih problema uspio da dođe do nove pobjede, te je već nakon prve četvrtine bilo jasno da će Portland teško doći do iznenađenja u Ball Areni.

Prvu dionicu Denver je dobio rezultatom 41:28, dok se na odmor otišlo kod rezultata 72:55 za domaći tim.

U nastavku utakmice Denver je održavao svoju prednost, dok Portalnd nije uspio da se rezultatski vrati u meč. Na kraju Nuggetsi su zaslužno upisali novu pobjedu ubjedljivim rezultatom 140:108.

Domaće je do pobjede vodio Barton koji je ubacio 21 poen, te je dodao četiri skoka i dvije asistencije. Sjajan je ponovo bio i Nikola Jokić koji je meč završio sa 20 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U ekipi Portlanda najefikasniji bio je McLemore koji je ubacio 18 poena. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 25 minuta, te je protiv bivšeg kluba uspio da ubaci deset poena, te doda još osam skokova i šest asistencija.

Brooklyn Netsi doživjeli su neočekivan poraz na svom parketu protiv Oklahome City Thundera koja je slavila sa 130:109. Poraz su doživjeli i LA Clippersi protiv New Orleans Pelicansa (113:89).

Milwaukee Bucksi su na krilima sjajno Antetokounmpoa slavili protiv Golden State Warriorsa sa 118:99. Andetokounmpo je meč završio sa 30 poena, 12 skokova i 11 asistancija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi