Nurkić je dobio konkurenciju u pravom smislu te riječi

Nakon oporavka mu slijedi velika borba

Nurkić je dobio konkurenciju u pravom smislu te riječi

Jusuf Nurkić je zbog povrede već neko vrijeme odsutan sa parketa, a njegov povratak se očekuje za mjesec do mjesec i po dana.

Dok se naš centar oporavlja, svoju minutažu u ekipi Denvera maksimalno koristi Nikola Jokić, srbijanski košarkaš je ovog ljeta stigao u NBA. 

Jokić je već na startu oduševio trenera Mikea Malonea koji ga je nazvao 'čudom od igrača', a u svojim prvim utakmicama u dresu novog kluba pokazao je da će biti ozbiljan Nurkićev 'rival' u borbi za mjesto u ekipi.

Njegove brojke su fantastične. Nikola Jokić je u dosadašnjem dijelu NBA predsezone proveo ukupno 40 minuta na parketu, a za to vrijeme je ubacio 24 poena i ubilježio osam skokova. Njegov procenat šuta iz igre je priča za sebe, a iznosi čak 82%.

Sve ukazuje na to da je Nurkić u Jokiću dobio konkurenciju u pravom smislu te riječi, a ostaje da se vidi kakva će biti njihova minutaža kada počne nova sezona najkvalitetnije košarkaške lige na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.