Nurkić među pet igrača koji su fizički nadmoćni nad LeBronom

Bh. centra smatraju za najjačeg u ligi

Nurkić među pet igrača koji su fizički nadmoćni nad LeBronom

M. Šljivak

Zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James već godinama unazad dominira u NBA ligi.

Od dolaska u ligu 2003. godine LBJ se smatra fizički jednim od najsuperiornijih košarkaša, što konstantno pokazuje na parketu.

Međutim, jedan od mnogobrojnih američkih sportskih portala (fadeawayworld.com) odabrao je pet košarkaša koji su fizički jači od LeBrona Jamesa i na prvom mjestu se našao bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Bosanska zvijer kako ga nazivaju smatra se jednim od najjačih košarkaša u ligi, a navodi se kako su za sve krivi geni koje je naslijedio od oca Hariza, nekadašnjeg policajca u Živinicama.

Smatra se da je Nurkić po snazi u samom vrhu NBA lige, a ovaj portal ga je proglasio fizički najjačim.

Iza njega su ostali James Johnson, koji se bavi i kick boxom, gdje je u karijeri imao omjer od 20-0, a na listi su još Marcin Gortat, DeMarcus Cousins i Steven Adams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi