Nurkić napravio show protiv Pelicansa, a zatim ohladio Lillarda

Sjajan učinak bh. košarkaša

Nurkić napravio show protiv Pelicansa, a zatim ohladio Lillarda

Midhat Šljivak

Još jedna odlična noć je iza bh. centra Jusufa Nurkića u NBA ligi.

Bosanska zvijer je protiv New Orleans Pelicansa ubacila 21 poen, a ovom učinku je Nurkić dodao i 10 skokova, te četiri blokade.

Iako u zvaničnoj statistici stoje samo četiri "rampe" protivnicima, vidljivo je da su mu ukradene još minimalno dvije blokade, ali i bez njih je momak iz Živinica napravio pravi show.

Najviše je nastradao Jrue Holiday. On je u trećem periodu pokušao da zakuca, ali preko Nurkića nije mogao i dobio je brutalnu blokadu.

Pored Nurkića sjajan je bio i Damien Lillard koji je ubacio 41 poen. Vođa Trail Blazersa na kraju je i "ohlađen", a Nurk ga je ohladio vodom usred intervjua.

Ovako je to sinoć izgledalo u New Orleansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi