Nurkić nastavio sa odličnim igrama, Cedevita izgubila

Sjajna partija Nurkića

Nurkić nastavio sa odličnim igrama, Cedevita izgubila

Midhat Šljivak

Prvi poraz u novoj sezoni ABA lige upisala je ekipa Cedevite. Bolji od njih su bili košarkaši Cibone rezultatom 66:51, ali ono što nas raduje je još jedna fantastična partija Jusufa Nurkića.

Cibona je dobro ušla u susret. Poveli su od samog početka, a na kraju prve dionice su imali pet poena prednosti 20:15.

Serijom 7:0 u drugoj četvrtini Cedevita je prešla u minimalno vodstvo. Igralo se potom koš za koš uz veoma mali broj poena u ovoj dionici. Na poluvremenu Cibona je imala prednost od dva poena 31:29.

Izjednačena košarka igrala se i većim dijelom treće četvrtine. Ipak, u finišu ovog dijela igre Cibona u jednom trenutku odlazi na plus šest, a nakon 30 minuta igre su imali tri poena prednosti 51:48.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Posljednjih 10 minuta bolje odigrava Cibona. Stekli su po prvi put i dvocifrenu prednost, a na kraju su slavili ubjedljivu i zasluženu pobjedu.

Jusuf Nurkić je za nešto više od 12 minuta na parketu ubacio 14 poena, te je dodao i osam skokova. Na drugoj strani Cibonu je do pobjede predvodio Andrija Žižić sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.