Nurkić: Nisam spreman za povratak, bol još postoji

Još uvijek se oporavlja od povrede

Nurkić: Nisam spreman za povratak, bol još postoji

Nakon što je povrijedio skočni zglob desne noge, Jusuf Nurkić trenira sa svojim Denver Nuggetsima i ima veliku želju da se što prije vrati na parket.

"Istina je, rekao sam treneru u jednom trenutku 'želim da igram'. Na to mi je on odgovorio da moram biti strpljiv, iako me momci i ekipa trebaju pogotovo sada. Pokušati ću da se vratim što prije", rekao je Nurkić američkim novinarima.

Zanimljivo pitanje Nurkiću je postavio jedan od američkih kolega kojeg je zanimalo Nurkićevo mišljenje o Kennethu Fariedu.

"On je 'mali', ali borben, brz i može trčati. Iznenađen sam kako igra. Treba nam još snage, iako sada u timu imamo dobru energiju", istakao je Nurkić.

"Iskreno, mislim da igramo jako dobro, iako mi godi pozicija pored parketa", našalio se Nurkić, dodavši:

"Kada igramo dobro onda i pobjeđujemo. Energija je tu, a to osjećaju svi, od nas igrača do navijača".

Što se tiče povrede skočnog zgloba mladi bh. centar je priznao da još uvijek nije spreman za povratak na parket.

"Nisam još uvijek spreman za povratak na parket, bol još uvijek postoji", rekao je centar Denver Nuggetsa na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti