Veliki čin još većeg patriote: Nurkić patikama oduševio naciju

Odao počast žrtvama srebreničkog genocida

Veliki čin još većeg patriote: Nurkić patikama oduševio naciju

H. Zilić

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić još je jednom pokazao koliko voli i cijeni svoju Bosnu i Hercegovinu.

Nurkić će u nastavku sezone na utakmicama Portlanda nositi posebne patike.

Na patikama je ocrtan cvijet, a ispod Nikeovog znaka i broj 8372...

[facebook] https://www.facebook.com/photo/?fbid=470142104464749&set=a.206496404162655[/facebook]

U pitanju je broj žrtava srebreničkog genocida, a Nurkić želi i da se na ovaj način prisjetimo žrtava Srebrenice i da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi i ne ponovi.

Nije prvi put da Nurkić na sličan način pokazuje koliko cijeni svoju državu i koliko mu zapravo znači. Ranije su tu bile zastave, a i izjavama je često pokazivao svoj patritoziam.

Ovome dodajmo da bi Nurkić trebao predvoditi našu košarkašku selekciju na Eurobasketu naredne godine jer je u tom periodu pauza u NBA ligi. U kvalifikacijama za Mundobasket, selektor Bosnić ne može računati na Nurkića jer NBA ne dozvoljava igračima odlazak na reprezentativne akcije tokom aktuelne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Promo

Top Komentari

s_s
Samo je jedan nacin da se dokaze ljubav prema domovini, a to je da igra za nju srcem. Odavno se odrekao toga i svaki izgovor trazi samo da ne igra, toliko o patrioti. Lijep pozdrav
3 17
Chico
Kad ne moze oduseviti sa vise od 3 nastupa za reprezentaciju, onda preostaju patike, majice, dukserice, salovi, kostobrani, sakoi...
4 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi