Nurkić dvocifren u debaklu Trail Blazersa, nezapamćeno poniženje Oklahome

NBA liga

Nurkić dvocifren u debaklu Trail Blazersa, nezapamćeno poniženje Oklahome

E. Škorić

U noći sa četvrtka na petak odigrano je pet mečeva NBA lige.

Portland Trail Blazersi su bili domaćini San Antonio Spursima i na kraju su doživjeli prilično težak poraz rezultatom 114:83. Bez Damiana Lillarda Portland je djelovao nemoćno, pa je doživio i 12. poraz u 23. meču u aktuelnoj sezoni.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkiuć je odigrao malo više od 23 minute i ubacio je 10 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju. Najefikasniji u Portlandu su bili McCollum i Powell sa 16 poena. Kod gostiju Forbes je ubacio 18, McDermott 16, Murray 15, Johnson i Poeltl 14 poena...

Neviđeno poniženje doživio je sastav Oklahoma City Thundera u Memphisu, pošto je poražen sa 152:79, odnosno čak 73 razlike na kraju. Jackson je sa 27 poena bio najbolji u timu Memphisa, Melton je ubacio 19, Aldama 18, Konchar 17 poena.

Milwaukee Bucksi su bez Giannia Antentokounmpa poraženi u Torontu od Raptorsa sa 97:93. VanVleet je ubacio 29 poena za Raptorse, a Holiday 26 za Buckse, dok je Middleton ubacio 22 poena.

Phoenix Sunsi su bez većih problema kao domaćini slavili nad Detroit Pistonsima (114:103) uz sjajno izdanje Granta koji je ubacio 34 poena. Za Pistonse je četiri minute odigrao potencijalni bh. reprezentativac Luka Garza, koji je ubacio jedan poen uz jedan skok.

U jednom od derbija večeri Chicago Bullsi su u Madison Square Gardenu slavili protiv New York Knicksa sa 119:115. DeRozan je ubacio 34, Vučević i LaVine 27 poena u pobjedničkom timu. Randle je sa 30 poena i 12 skokova bio najekasniji kod Knicksa.

Top Komentari

epa
Vučević trenutno najzpostavljeniji igrac NBA niti ga ko spominje niti pise o njemu sve se svodi na Jokica i Nurkica ( Nurk mi je izuetno drag i kao covjek i igrac) a Vučević ako nije bolji od jokica nije ni slabiji sto govore i podatci dok je igrao u magicu i sad u bulsima uvjek je konstantan... izuzetan igrac..
3 1
Zeromalzinho
Najlošija utakmica Nurkića u Portlandu definitivno, a ovaj njihov trener je dokaz da vrhunski igrač nemir Aniti i vrhunski trener, u dvije situacije je dokazao da nije dorastao poslu, prvo spustili su u 3/4 na -12 Nurkić ušao u mini seriju par napada su zaustavili i onda na 7 minuta do kraja četvrtine on g vadi iz igre ulazi Nens koji puta dvije uzastopne trice fila i opet -20. Zatim mu se rezerve vrate ponovno na -12 on poslije timea vraća početnu 5 koja za 3 minuta upropasti sve. NPR Tery to nikada nebi uradio vraćao se Portlan predhodnik sezona iz ozbiljnih minus ali nikada čovjek nije dirao postavu koja uđe u ritam. Ovo vodi rasulu ekipe trade Nurkića je evidentan jer je na ljeto slobodan igrač. P.S. Selekcija šuteva je za vješala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi