Nurkić: Pauza mi je godila, radim na tome da ne pravim puno faulova

Centar Portland Trail Blazersa

Nurkić: Pauza mi je godila, radim na tome da ne pravim puno faulova

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić odigrao je sinoć fantastičan susret.

Njegova ekipa pobijedila je Brooklyn Netse sa 113:99, a Nurkić je izjednačio rekord sezone (27) poena te je zabilježio i 12 skokova.

Nakon meča Nurkić je rekao da se osjeća sjajno nakon All-Star pauze i da je ovo bio sjajan način da tim započne drugi dio sezone.

"Znali smo da nakon pauze trebao početi dobro ovaj drugi dio sezone, ostvariti pobjedu i to smo učinili. Mislim da mi je pauza godila, mnogo dobrih stvari mi se desilo. Osjećam se veoma dobro".

Također, pričao je i o tome kako se kontroliše kada su u pitanju problemi sa ličnim greškama. Dobar dio ovog susreta je odigrao sa četiri faula, ali je odigrao sjajnu odbranu.

"Radio sam na tome. U nekim utakmicama tokom ove sezone sam imao problem s tim, ali pokušavam da vrtim film i da popravim svoju igru tako što neću praviti faulove", kaže popularni Nurk.

Inače, Nurkić je u toku ove sezone na prosjeku od 15 poena i 10 skokova.

Top Komentari

guti7
Hahaha jao razlike u visini izmedju novinarke i Nurkica xD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije