Nurkić radi odlično i vraća se ranije na parket

Oporavak Jusufa Nurkića teče odlično

Nurkić radi odlično i vraća se ranije na parket

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić mogao bi se vratiti na parket već sredinom novembra.

Zbog teške povrede koljena i operacije koja je uslijedila, Nurkić je bio prinuđen da propusti predsezonske utakmice Denver Nuggetse, kao i reprezentativne obaveze tijekom ljeta.

Nurkić neće biti spreman ni za početak NBA sezone. Međutim, ono što svakako raduje je činjenica da bi se sjajni bh. centar mogao vratiti ranije od očekivanog datuma.

Igrač Nuggetsa radi odlično. Oporavak od operacije teče sjajno, te bi Jusuf mogao na parket već sredinom novembra, a ne početkom decembra, kako se to prvobitno očekivalo.

Ipak, posljednju odluku će donijeti rukovodstvo tima iz Colorada. Sigurno je da neće previše forsirati Jusufovo koljeno, te će bh. košarkaš imati ograničenu minutažu na povratku.

Nurkić je u prvoj NBA sezoni imao u prosjeku sedam poena i šest skokova za nepunih 18 minuta po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti