Nurkić razbio Minnesotu, pa poručio: "Oj jarane, jarane, jarani smo mi..."
Nurkić je protiv Minnesote u pobjedi Portlanda ostvario double-double učinak i bez sumnje je bio najbolji igrač domaće ekipe

Briljirao je protekle večeri

Nurkić razbio Minnesotu, pa poručio: "Oj jarane, jarane, jarani smo mi..."

Edmir Škorić

U noći sa subote na nedjelju odigran je veliki broj mečeva u NBA ligi, a nama je naravno fokus bio na Portland našeg Jusufa Nurkića.

Trail Blazersi su u Moda Centru sa 113:105 savladali Minnesotu Timberwolvese, pa su tako došli do druge uzastopne i ukupno 11. pobjede, dok je gostujuća ekipa na omjeru 13-13.

Domaćin je prvu dionicu dobio sa 30:25, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 53:51.

I tijekom trećeg perioda je Portland vodiol, da bi u jednom trenutku u završnici treće četvrtine Minnesota povela sa 80:79 poslije dugo vremena.

U jednom trenutku su gosti u zadnjoj četvrtini vodili i šest razlike, no na vrijeme se Portland budi, pravi preokret i na kraju ostvarauje pobjedu.

Jusuf Nurkić je ubacio 22 poena uz 11 skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i četiri blokade, a iz igre je gađao 7/10. Doduše, imao je i najviše izgubljenih lopti kod Portlanda, čak šest, ali ne možemo da ne pohvalimo ovu njegovu fantastičnu partiju.

Osim Nurkića, zapažen je bio i Damian Lillard sa 28 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je CJ McCollum ubacio 19 poena. Na drugoj strani je Andrew Wiggins ubacio 20 poena, Towns 19 uz 10 skokova, Derrick Rose 18...

Top Komentari

Allen ali nije Iverson
Kao sto vec ranije napisah. Samo malo vise agresivnosti prema obrucu, all star je uz play off Portlanda zagarantovan. Po meni strasan kosarkaski talenat i buducnosti realno ovakvim igrama nas najbolji poslijeratni igrac.
53 4
king11
zanimljivo da nikad ne pišu kad "beast" bude posterizovan
5 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti