Nurkić u trećoj četvrtini završio u svlačionici, Jazz razbio Blazerse
Ekipa Utah Jazza je fantastičnom igrom u trećoj dionici prelomila susret u Moda Centru. Jusuf Nurkić je slabo otvorio susret, a u trećoj dionici se zaputio u svlačionicu zbog povrede.

Bh. centar bez značajnijeg učinka, 39 poena Lillarda

Nurkić u trećoj četvrtini završio u svlačionici, Jazz razbio Blazerse

Portland Trail Blazersi su večeras na svom parketu upisali ubjedljiv poraz. Ekipa Utah Jazza je bila puno bolji i raspoloženiji protivnik, pa je na kraju slavila pobjedu rezultatom 115:96.

Ipak, početak susreta je donio neizvjesnu košarku. U prvoj četvrtini nijedna ekipa nije uspijevala doći do značajnije prednosti, a na kraju su domaći predvođeni Lillardom ovaj period riješili u svoju korist rezultatom 26:19.

Stigli su Blazersi početkom druge četvrtine do +11, ali to je bilo sve što se večeras moglo vidjeti od izabranika Terryja Stottsa.

Gosti su do kraja prvog poluvremena istopili prednost Blazersa, pa su na odmor otišli sa deficitom od samo jednog poena (44:43).

Nastavak susreta je donio fantastičnu igru Jazza. Gosti otvaraju treću dionicu serijom 22-5 i dolaze do ubjedljive prednosti. Mogao se već krajem treće četvrtine naslutiti poraz Portlanda, a prednost Jazza je u četvrtoj dionici rasla i do +25, pa su gosti na kraju slavili laganu pobjedu.

Bh. centar Jusuf Nurkić je slabo počeo susret i promašio svoja prva četiri šuta iz igre, a trener Stotts ga je na klupu poslao poslije osam minuta utakmice. Nurkić je u drugoj četvrtini odigrao svega nekoliko sekundi, da bi nakon 4.5 minute u trećoj donici napustio igru i otišao prema svlačionici. Prve informacije govore da je bh. košarkaš napustio igru zbog problema sa donjim dijelom leđa i bolovima u desnom kuku.

Inače, Nurkić se večeras za oko 13 minuta na parketu nije upisivao u strijelce, pa je svoj nastup završio sa tri skoka, dvije asistencije i jednom blokadom na svom kontu.

Kod Portlanda je najefikasniji bio Damian Lillard koji je pružio još jednu sjajnu partiju i ubacio 39 poena. McCollum je dodao 22 poena, dok je Shabazz Napier postigao 10.

Kada je u pitanju Utah briljirao je rookie Donovan Mitchell sa 27 poena, 24 je dodao Joe Ingles, dok su Derrick Favors i Rudy Gobert upisali double-double učinke. Favors je zabilježio 15 poena i 11 skokova, a Gobert 12 poena i 11 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi