Nurkić ubacio 18 poena uz deset skokova, Luka Dončić demolirao Portland u posljednjoj dionici
Bh. centar je rano ušao u probleme sa ličnim greškama pa je zato večeras odigrao nešto manje minuta.

NBA liga

Nurkić ubacio 18 poena uz deset skokova, Luka Dončić demolirao Portland u posljednjoj dionici

Košarkaši Dallas Mavericksa porazili su večeras u nevjerovatnoj završnici Portland Trail Blazerse sa 102:101.

Bila je ovo utakmica u kojoj je većinom dominirao gostujući tim i to na krilima sjajnih Lillarda i Nurkića. Portland je u posljednju dionicu ušao sa 14 poena prednosti, ali Lillarda je stalo, dok je Nurkić ušao u probleme sa ličnim greškama.

To je iskoristio nevjerovtni Luka Dončić koji je odigrao luđačku posljednju dionicu i na kraju je susret završio sa čak 28 poena uz devet skokova i šest asistencija. Treba reći i to da je sjajan u njegovom timu bio Tim Hardaway Junior koji je ubacio 24 poena, ali ipak većina zasluga ide Dončiću.

Kod Portlanda je najbolji bio Lillard sa čak 30 poena, dok je Nurkić, koji je odigrao samo 21 minut zbog problema sa ličnim greškama, ubacio 18 poena uz deset skokova.

Top Komentari

Ibro
Dok je Nurkic igro Doncic nije mogo nista
3 0
a.sijak1
Sranje i americki show
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije