Nurkić ubacio četiri poena u porazu od Bostona

NBA liga:

Nurkić ubacio četiri poena u porazu od Bostona

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su na domaćem parketu poraženi od Boston Celticsa rezultatom 121:101. 

Boston Celtics je znatno bolje otvorio prvu četvrtinu i na kraju je imao prednost od 18 poena razlike (35:17), da bi do poluvremena gostujući sastav uspio steći dobrih 20 poena prednosti u odnosu na Denver Nuggets (64:49). 

Treća četvrtina pripala je ekipi Denvera koja je ubacila 29 poena, dok su košarkaši Bostona postigli 27, a u posljednjem periodu igre ponovo su bolji bili gosti koji su ubacili 30 poena i uvjerljivo savladali Denver sa 20 poena razlike. Na kraju je bilo 121:101. 

Najefikasniji u porazu Denvera bio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je ubacio 23 poena, dok je Jusuf Nurkić za 12 minuta provedenih na parketu postigao četiri poena i upisao dva skoka i jednu blokadu.

Bolji od ostalih u timu Boston Celticsa bili su Isaiah Thomas sa 22 poena i Avery Bradley sa dva manje.

NBA: 

Denver Nuggets - Boston Celtics 101:121

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi