Nurkić za tri četvrtine razbio Philadelphiju, pa otišao da se odmara!
Ko zna koji bi učinak bio Nurkića da je ostao na parketu barem još desetak minuta

Bh. košarkaš dominirao večeras

Nurkić za tri četvrtine razbio Philadelphiju, pa otišao da se odmara!

E. Škorić

Košarkaši Portlanda slavili su pobjedu u gostima kod Philadelphije 76ersa rezultatom 132:113.

Početak utakmice nije nagovještavao razbijanje jedne ili druge ekipe, uglavnom se igralo egal, a na prvoj dvominutnoj pauzi gosti iz Portlanda su vodili 27:25.

Iako je domaća ekipa vodila dobrim dijelom druge četvrtine, na veliku pauzu se otišlo s prednošću Trail Blazersa 59:56.

I onda je u trećoj dionici gostujuća ekipa počela da pravi razliku, pa je ubrzo bilo i plus 16, zatim i 20 razlike, a na kraju trećeg perioda igre na semaforu je bilo 100:82.

Razlog što je Trail Blazers praktično prije ulaska u zadnjih 12 minuta završio posao je sjajno izdanje bh. centra Jusufa Nurkića koji je bio nezaustavljiv za Bobana Marjanovića i ostale igrače u reketu 76ersa.

Nurkić je na kraju odigrao 24 minute i ubacio 24 poena uz 10 skokova i četiri asistencije, a osim njega u Portlandu vrijedi istaći da je Damian Lillard ubacio 17, a po 15 poena McCollum i Aminu. Enes Kanter je s klupe dodao 16 poena.

Na drugoj strani čak 29 poena Bena Simmonsa, ali to nije bilo dovoljno Phili. Tobias Harris je ubacio 20, a Jimmy Butler 15 poena.

Promo

Top Komentari

Hare
A kažu kao da će izgubiti mjesto od Kantera hahaha,gluposti
10 0
Zoilomas
Ma covjek dere ligu na pola SVAKA CAST BOSANSKA GAZIJO
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi