Nurkić zablistao pred nekadašnjim saigračima, ali Jokić mu je ukrao šou
Ni sjajan double-double nije pomogao Portlandu da izbjegne četvrti uzastopni poraz.

Najbolji igrač Trail Blazersa u Denveru

Nurkić zablistao pred nekadašnjim saigračima, ali Jokić mu je ukrao šou

Ekipa Portland Trail Blazersa je sinoć doživjela četvrti uzastopni poraz u NBA ligi, ovoga puta od Denvera koji je slavio sa 88:82.

Portlandu nije pomoglo ni sjajno izdanje Jusufa Nurkića, koji je za 30 minuta na parketu postigao 20 poena uz 19 skokova. Naš košarkaš je tome dodao i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Denver je nakon prve četvrtine vodio sa 28:23, da bi Portland u drugoj dionici zaigrao mnogo bolje i na odmor otišao s prednošću 49:42. Imali su gosti sredinom treće četvrtine i maksimalnih +11 (64:53), ali se Denver do odlaska na pauzu vratio na tri poena zaostatka (66:69).

U četvrtoj četvrtini je Denver slavio sa 22:13 i tako došao do preokreta i veoma važne pobjede u borbi za poziciju broj osam na Zapadu koja vodi u Playoff.

Najefikasniji igrač susreta bio je Lillard sa 25 postignutih poena, ali igrač utakmice je Jokić koji je ostvario deseti triple-double u sezoni, a drugi uzastopno. Srpski košarkaš je meč završio sa 15 poena, 11 asistencija i 20 skokova za 38 minuta na terenu.

Portland je i dalje na trećem mjestu koje će pokušati zadržati i nakon posljednje utakmice regularnog dijela sezone. Trail Blazersi dočekuju Utah, koji je na četvrtoj poziciji, i u slučaju pobjede će sačuvati svoju poziciju pred početak Playoffa.

S druge strane, Denver će u posljednjem kolu gostovati Minnesoti što će biti direktan okršaj za Playoff. Pobjednik ovog duela će se sastati sa Houston Rocketsima.

Ostali rezultati:

Detroit Pistons - Toronto Raptors 98:108
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 114:105
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 93:115
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 109:123
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 102:86
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 113:94
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 98:85
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 100:113

Top Komentari

Ars1946
Nurk je i u ovoj utakmici dominira, bio je najbolji igrač na utakmici... 20poena i 19skova uz relaizaciju 9/15 (60%) za 30min samo govori za sebe. Jokić je imao 15poena i 20skokova uz relazaciju 5/14 (35%) za 38 minuta. Poraz je došao zbog očajnog šuta Damea i CJ (13/40, od toga 4/15 šut za tri poena), a za ET I Aminua šut je bio katastrofalan (5/22), tako da je poraz bio neminovan. Ali sa pobjedom nad Utahom koju igraju kući u četvrtak sigurno su treći. Na drugoj strani Denver ide Minesoti, i mislim da je tu kraj za Jokića i druzinu...
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije