Nurkićev double-double i McCollumov šut za pobjedu nad Spursima
Iako bez Damiana Lillarda, Blazersi su "udruženim snagama" savladali San Antonio.

Dobra partija bh. centra u trijumfu Portlanda

Nurkićev double-double i McCollumov šut za pobjedu nad Spursima

Portland Trail Blazersi su u svom Moda Centru ugostili San Antonio Spurse, te su nakon dramatične završnice uspjeli upisati pobjedu rezultatom 111:110.

Blazersi su na ovoj utakmici bili bez najboljeg igrača Damiana Lillarda koji je istegao list desne noge sat vremena pred početak meča, dok je u ekipi Spursa nedostajao Kawhi Leonard zbog problema sa ramenom. Ipak, dvije ekipe su priredile odličnu predstavu gledaocima u Moda Centru.

Spursi su imali prednost većim dijelom prve dionice, iako ona nije prelazila šest poena razlike, ali Portland uspijeva neriješenim rezultatom (27:27) ući u drugu četvrtinu.

Gosti su u drugom periodu imali i plus devet, a Portland iako je nekoliko puta dolazio do izjednačenja nije uspijevao preuzeti prednost. San Antonio je na pauzu otišao s prednošću od 53:47, a gosti polovinom treće dionice dolaze i do plus 12.

Ipak, druga polovina trećeg perioda pripada Portlandu koji pravi seriju 16-5, a briljira i Shabazz Napier koji postiže 11 poena u ovoj dionici.

Portland pred kraj treće četvrtine dolazi do preokreta, ali San Antonio ponovo preuzima prednost.
Ipak, Portland će u četvrtoj četvrtini doći do plus sedam. Međutim, domaći ponovo ispuštaju prednost, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Nurkić dvije i pol minute prije kraja donosi izjednačenje Portlandu (105:105), ali Ginobili u sljedećem napadu pogađa trojku. Novu prednost (109:108) Blazersima donosi McCollum nešto više od minute prije kraja, ali sa linije za slobodna bacanja uzvraća Andreson. Ipak, McCollum šest sekundi prije kraja pogađa za dva poena i u konačnici donosi pobjedu Portlandu.

CJ McCollum je bio najefikasniji u ekipi Portlanda sa 25 poena, dok je 19 dodao Maurice Harkless. Odličnu partiju je pružio i Jusuf Nurkić koji je upisao double-double učinak sa 17 poena i 13 skokova. Bh. centar je dodao još i po jednu asistenciju i blokadu. Shabazz Napier je susret završio sa 15 poena na svom kontu.

Kod Spursa je odličan bio LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double sa 30 poena i 14 skokova, dok je iskusni Manu Ginobili dodao 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti