Nurkićev double-double i umalo veliki povratak Portlanda

Počeo play-off NBA lige

Nurkićev double-double i umalo veliki povratak Portlanda

Edmir Škorić

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije play-offa zapadne konferencije Portland je ugostio New Orleans Pelicanse, koji su na kraju slavili s 97:95.

Po mnogima, susreti Portlanda i New Orleansa u četvrtfinalu doigravanja biće izuzetno zanimljiva i neizvjesna, pa i ako su gosti dobar dio meča bili u visokom vodstvu, čini se da su predviđanja ljubitelja i stručnjaka NBA lige ostvarena već na početku serije.

Od samog početka meča su gosti vodili, a krajem druge četvrtine stekli su i dvocifrenu prednost, da bi rezultat na poluvremenu glasio 45:36.

Držali su Pelicansi dvocifrenu prednost i dobar dio drugog dijekla, no postepeno su se Trail Blazersi vraćali u život, da bi trojkom McColluma uspjeli i i da dođu na samo poen zaostatka u završnici, ali bilo je u tom trenutku i određenih pogrešaka, pa je pobjeda otišla gostima.

Na ovaj su način Pelicansi vratili prednost domaćeg terena, a drugi meč igra se također u Portlandu u noći s utorka na srijedu.

Anthony Davis očekivano blistao kod Pelicansa sa 35 poena i 14 skokova, Holiday je dodoa 21 uz sedam skokova, dok je Nikola Mirotić imao 16p i 11s. U redovima Portlanda McCollum je ubacio 19, skroman je bio i Lillard sa 18 poena i sedam skokova te asistencija, dok je naš Jusuf Nurkić ubacio 11 poena uz 11 skokova i dvije blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi