Nurkiću je trebalo 40 sekundi da demonstrira ono u čemu je najbolji!

Meč otvorio poenima

Nurkiću je trebalo 40 sekundi da demonstrira ono u čemu je najbolji!

Admin Čaušević

U posljednjoj utakmici kada je zadobio tešku povredu Jusuf Nurkić je zabio 32 poena. Bilo je to protiv Brooklyn Netsa u martu 2019. godine.

Nurkić je tada doživio teški lom noge i njegov oporavak je trajao 12 mjeseci. Povratak na teren je planirao za mart ove godine, ali je pandmije koronavirusa to prolongirala.

Bh. centar je na pripremema za završni turnir NBA lige meč protiv Indiana Pacersa počeo u startnoj postavi, a nije mu dugo trebalo da pokaže ono što u čemu je najboljih.

Već nakon 40-ak sekundi igre Nurkić je pokazao sjajnu leđnu tehniku te rutinski poentirao za svoje prve poene nakon 16 mjeseci.

Inače, na pripremnim mečevima u Orlandu se igraju četiri četvrtine po 10 minuta što nije slučaj u takmičarskim mečevima NBA lige.

Top Komentari

Adnan@Kara
Tooo
4 0
Bhf111
Nurk.legenda bosanska
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije