Nurkiću pravo bogatstvo ako ostane u Portlandu?

Mogao bi zarađivati i do 20 miliona dolara po godini

Nurkiću pravo bogatstvo ako ostane u Portlandu?

E. Škorić

Još uvijek nije poznato hoće li Jusuf Nurkić ostati u Portlandu i naredne sezone, no ukoliko odluči da nastavi saradnju s Trail Blazersima, neće se pokajati.

Nurkiću na kraju sezone ističe ugovor koji je potpisao još 2014. godine, ali sada se očekuje da ili potpiše novi ugovor s Portlandom ili da bira novi tim.

Međutim, Nurkić se ove sezone pokazao kao izuzetno dobar centar u Portlandu i nije isključeno da se nastavi saradnja, a u tom bi slučaju naš reprezentativac zaradio znatno više novca.

Po trenutnom ugovoru Nurkić zarađuje 2.9 miliona dolara po godini, no u novom ugovoru bi mogao zarađivati od 10 do 20 miliona dolara po sezoni.

Ukoliko bi morao da ide iz Portlanda, onda će to biit isključivo zato što franšiza ima 20 mil. dolara minusa i teško da mogu ponuditi Nurkiću unosan ugovor, a da pritom ne promijene tim. Klub najviše koče veliki ugovori koje ima Evan Turner (oko 35 miliona dolara za dvije godine), Mauricea Harklessa (20 miliona za dvije godine) i Meyersa Leonarda (oko 20 miliona za još dvije godine).

Nurkić je ove sezone na prosjeku od 14,3 poena i devet skokova za 26 minuta na parketu i obzirom da ima tek 23 godine, sasvim je sigurno da ga čeka svijetla budućnost. Prije Portlanda igrao je u Denveru, a njegov tim u play-offu nije uspio da napravi značajan rezultat.

Iako je Portland bio treći tim Zapadne konferencije, u play-offu je doživio metlu protiv New Orleans Pelicansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti