OAKA u plamenu: AEK osvojio Ligu prvaka

Kikanović ubacio 12 poena, Atić nije igrao

OAKA u plamenu: AEK osvojio Ligu prvaka

M. Šljivak

Košarkaši atinskog AEK-a osvojili su Ligu prvaka. Oni su večeras u OAKA Areni savladali Monaco rezultatom 100:94, te su došli do trofeja najboljeg tima u ovom takmičenju.

Od prve do posljednje minute ovog meča AEK je imao prednost. Utakmicu su otvorili serijom od 7:0, te su bez većih problema kontrolisali rezultat i ostatku prve dionice nakon koje su imali plus devet, 29:20.

Monaco je zaprijetio Atinjanima na otvaranju druge dionice. Bili su konstantno blizu, ali je AEK ipak uspijevao da zadrži stečenu prednost i na odmor je otišao sa devet poena razlike, 44:53.

Francuski tim sredinom trećeg perioda dolazi i na minus jedan (57:58), ali ponovo nisu uspjeli da prelome meč na svoju stranu. AEK je ubrzo stekao plus 10, Monaco se ponovo vraća i u posljednju četvrtinu ulazi sa samo minus tri, 70:73.

Kada je AEK otišao na 12 razlike u posljednjoj dionici činilo se kako je meč gotov, no Monaco nije odustao. Ponovo dolaze na minus tri, ali snage za preokret jednostavno nije bilo.

AEK je nošen velikom podrškom sa tribina uspio da privede meč kraju i došao je do titule pobjednika Lige prvaka.

Mike Green je predvodio pobjednički tim sa 19 poena, Dušan Šakota je dodao 16, kao i Kevin Punter. Edin Atić nije dobio minute u ovom meču.

Sa druge strane kod Monaca Sergi Gladyr je ubacio 18 koševa, dok je Elmedin Kikanović ubacio 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti