Obradović: Igračima ne zamjeram ništa

Uprkos ispadanju iz Eurolige

Obradović: Igračima ne zamjeram ništa

Panathinaikos neće odbraniti naslov evropskog prvaka, to je poznato nakon sinoćnjeg poraza od Barcelone u Atini. Ipak, teško je bilo očekivati da se Panathinaikos može vaditi protiv Barcelone, nakon što su izgubili tri utakmice.

"Žao mi je zbog ovog poraza i zbog toga što nećemo odbraniti našu titulu. Kada smo gledali snimak prve utakmice, pitao sam igrače šta misle: Da li smo izgubili utakmicu zbog toga što je Barcelona odigrala nešto specijalno ili zato što mi nismo igrali dobro? Oni su odgovorili da smo mi igrali loše i da je sve u našim rukama", bio je ljut nakon utakmice Željko Obradović.

Sve četiri poraza atinski tim je doživio na isti način. Panathinaikos je vodio tokom cijelog meča, a onda u finišu prosipao prednost. Tako je bilo i sinoć, Zeleni su imali plus jedanaest, ali su poraženi. Obradović ne može da shvati kako tako iskusni igrači sebi mogu dozvoliti to.

“Počeli smo vrlo dobro. Igrali smo dobro i u odbrani i u napadu. Ne razumijem, iako smo igrali dobro, stali smo. U sve tri utakmice koje smo izgubili ovde dugo nismo izlazili iz bonusa, a dozvoljavali smo protivnicima da nas napadaju bez problema. Toliko smo iskusna ekipa, a uspjeli smo da izgubimo 11 poena prednosti. To je pitanje koncentracije."

Bez obzira na četiri poraza iz isto toliko mečeva i na činjenicu da njegovi igrači neće nastaviti evropsko takmičenje, najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović svojim igračima ne zamjera ništa.

"Borili su se, jako su željeli pobjedu. Uostalom, igrali smo sa jakim intenzitetom, zato su igrači sami tražili izmjene tokom utakmice. Nedostajalo nam je koncentracije u najvažnijim trenucima i to nas je skupo koštalo. Imamo kvaliteta u našem timu, ali to nije bilo dovoljno ove sezone u Euroligi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti