Obradović: Na Jasikevičiusa ne računam

Obradović: Na Jasikevičiusa ne računam

Panathinaikos se za narednu sezonu priprema na Zlatiboru, ali među 16 igrača koje je u Srbiju poveo Željko Obradović nema Šarunasa Jasukevičiusa. Šaras je prije nekoliko dana postao otac i mnogi su mislili da je to razlog njegovog odsustva.

Međutim, trener Atinjana je za jedan litvanski portal otkrio zašto ponajbolji evropski igrač zadnje decenije nije s ostatkom momčadi na Zlatiboru. Razlog je taj što Šaras nije uspio postići dogovor s upravom kluba oko produženja ugovora.

"Čast mi je bila raditi sa Šarunasom. Objektivno tvrdim da je on jedan od najboljih igrača na treningu. On je izuzetna ličnost i naš odnos je dobar. Međutim, kada je posao u pitanju hoću da kažem da sa timom radim od 1. septembra, sada smo na Zlatiboru okupili svih 16 igrača koje imamo na raspolaganju, a među njima nema Jasikevičijusa", kaže Obradović.

"Zbog drugih igrača koji su na pripremama nije uredu da se šire glasine da je Šarunas dio ekipe. Moj posao je da jasno kažem kako stvari stoje, bez obzira na to kakvi odnosi postoje između njega kao igrača i uprave kluba", rekao je Obradović.

Šarunas je nekoliko puta istakao kako bi najradije ostao u Panathinaikosu,ali uprava kluba nije željela potpisati novi ugovor s igračem koji je u 34. godini života. Šaras je svjestan da će morati potražiti novu sredinu za igranje.

"Panatinaikos bi za mene bio idealno rješenje, ali oni nisu previše zainteresovani da produžimo saradnju. Neću zauvijek čekati. Za sada ostajem u Atini, a ako se pojavi neka ponuda za nekoliko mjeseci moja porodica i ja spremni smo da se preselimo", rekao je Litvanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.