Obradović: Ponovo ću biti trener

Najtrofejniji evropski trener se vraća na klupu

Obradović: Ponovo ću biti trener

Najtrofejniji evropski trener Želimir Željko Obradović rekao je danas da će opet sjesti na klupu nekog kluba. 

Obradović je ubjedljivo najtrofejniji evropski trener, a prvak Evrope bio je čak osam puta, sa četiri različita kluba. Nakon što je osvojio titulu sa Partizanom 1992., uslijedio je trofej i sa Joventudom 1994. godine, a zanimljivo je da je samo godinu kasnije prvak Evrope postao i sa Real Madridom. Obradović je kada je potpisivao ugovor sa Kraljevskim klubom pristao da u njemu stoji klauzula koja ga obavezuje da bude broj jedan u Evropi.

 

Potom je preuzeo Zelene iz Atine, a sa Panathinaikosom je bio prvak Evrope čak pet puta. Na klupi kluba iz Atine proveo je 13 godina svoje karijere. "Bit ću trener ponovo. Ako me neko pozove i ako mi se svidi projekat sjest ću i porazgovarati," rekao je Želimir Obradović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.