Obradović: Siena je pogodila dosta otvorenih šuteva

Nakon poraza Berlinaca od Montepaschija

Obradović: Siena je pogodila dosta otvorenih šuteva

Alba je sinoć poražena od Montepaschija u Berlinu. Opet je izabranicima Saše Obradovića malo nedostajalo za trijumf. Greške u odlučujućim momentima koštale su Albu poraza. 

Trener našeg Nihada Đedovića, Saša Obradović sa pravom je bio razočaran nakon susreta:

 

"Za nas je frustrirajuće izgubiti utakmicu na isti način kao i prethodnu. Prije svega nedostajalo nam je koncentracije u napadu, dok smo u obrani pravili početničke greške. Upjeli smo se vratit u susret, ali nismo bili dovoljno mirni da riješimo utakmicu u našu korist. Sa druge strane Siena je postigla mnogo laganih poena, većinom sa vanjskih pozicija, a te šuteve nije lagano braniti."

 

Saša Obradović priznaje da nije jednostavno gubiti utakmice na ovaj način i da je jako važno da se ekipa psihički pripremi za naredne izazove:

 

"Teško je gledati kako iz utakmice u utakmicu imate priliku da savladate velike protivnike, a sve upropastite za par sekundi. Ali dobro, od prošlosti se ne živi. Pred nama je naredna utakmica u kojoj želim pozitivnu reakciju svojih igrača na ovaj poraz." 

 

Vule Avdalović, suigrač našeg Đedovića smatra da su gosti zasčuženo stigli do trijumfa:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

"Bila je to jako teška utakmica od samog početka. Ne znam zašto smo se toliko mučili u prvom poluvremenu. Ušli smo u ritam prekasno, Siena je bila bolja i zasluženo slavila."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.