Očaj Partizana u Vilniusu, Olimpija slavila u Istanbulu

Katastrofalno izdanje Partizana

Očaj Partizana u Vilniusu, Olimpija slavila u Istanbulu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana doživjeli su pravu katastrofu u susretu 1. kola Eurocupa. Crno-bijele je večeras u Vilniusu pregazio Lietuvos Rytas rezultatom 92:65.

Očajno je izgledala odbrana Partizana u ovom susretu. Već nakon prve dionice su primili 30 poena (30:21), da bi ih zatim stao i šut, te su na odmor otišli sa minusom od 18 poena, 47:29.

Litvanski tim je dominirao i u nastavku susreta. Bez većih problema su podigli prednost, te su na kraju slavili sa 27 poena razlike.

Leslie i Lukauskis su predvodili Lietuvos sa po 18 poena, dok je za Partizan centarski dvojac Milutinov - Gagić ubacio po 12 poena.

Union Olimpija je slavila u Istanbulu protiv ekipe Bešiktaša rezultatom 70:68. 

Dominirao je slovenački tim u 30 minuta utakmice. Imali su do početka posljednje dionice i 18 poena prednosti, ali se Bešiktaš sjajnom igrom u posljednjoj dionici vratio u meč, te se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Ipak, Olimpija je uspjela jedva da sačuva prednost, te su na kraju stigli do pobjede u ovom susretu. Do trijumfa su ih vodili Sasu Salin i Halil Kanačević sa po 13 poena, dok je kod domaćeg tima Jajuan Johnson ubacio 20 poena.

Podgorička Budućnost poražena je u Latviji od ekipe Ventspilsa sa 82:75. 

Iako to rezultat ne govori, Ventspils je dominirao cijelim tijekom susreta, da bi Budućnost tek u finišu uspjela da smanji prednost na konačnih minus sedam.

Mire Chatman je predvodio Ventspils u ovom susretu s 19 poena, dok je kod prvaka Crne Gore JR Reynolds ubacio 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.